سكالوب اللحم بالصوص الابيض
المدة
حوالي ساعة و نص
عدد اﻷفراد
4 - 7
المكونات
- 2 كيلو بفتيك
- ١ كوب خل او نبيذ ابيض
- ٦ ملعقة كبيرة زبدة ( ٣ ملاعق منفصلين )
- ٢ ثمرة بصل مقطع مربعات
- ٢،٥ ملعقة كبيرة دقيق
- نصف كوب بقسماط مطحون
- ملح
طريقة عمل طريقة عمل سكالوب اللحم بالصوص الابيض
- يسخن الفرن الي ٢٠٠ درجة
- توضع الفراخ و الخل و الملح في طاسة علي النار حتي الغليان ( علي نار منخفضة )
- ترص الفراخ في صينية مع الاحتفاظ بالسائل جانبا
- تشوح ٣ ملاعق زبدة مع البصل حتي يذبل
- يضاف الدقيق عن طريق الرش علي البصل و معه سائل اللحمة و يقلبون حتي الحصول علي قوام سميك قليلا
- تسكب الصوص علي اللحمة ثم البقسماط ثم باقي الزبدة
- تدخل الفرن ربع ساعة و تقدم ساخنة
No comments:
Post a Comment