1
المقادير : 4قطع لحم ستيك – 2فص ثوم مفروم - ملعقة صغيرة زنجبيل- - زيت ذرة أو زيت زيتون - ملعقة كبيرة زعتر طازج - فلفل أسود وملح
الصوص: نصف كوب عصير برتقال بدون سكر - ربع كوب مرقة لحم
الطريقة:
١. قومي بتتبيل الستيك بملح وفلفل والزنجبيل والثوم وادعكيه جيدا.
٢. حمري الستيك في مقلاة بالزيت علي نار عاليه وتترك كل قطعه علي كل وجه من دقيقه إلي 5 دقائق حسب سمك قطعة الستيك.
٣. وبعد تمام الاستواء تترك علي جنب وتحضري الصوص.
٤. أضيفي عصير البرتقال ومرقة اللحم وأغليهم علي النار حتي يتماسك أو يتقل قوامه ثم ضعي ملعقة كبيرة من الصوص علي كل قطعة ستيك زيني.
٥. طبقك بالزعتر الطازج
No comments:
Post a Comment