- 30 دقيقة
- المقادير:جمبريكابورياسمك فيليه مكعباتقواقعسبيط مجمد:منظف ومقطعزبدة:انا استخدمت روتانابصلة كبيرة او 2 صغيرةفص ثوم كبير او 2 صغيربهارات مكونة من:ملححبهانلورا(غار)كمونكزبرة جافةشطةنعناع جاف مطحون(حوالي ملعقة كبيرة):نكهتهجنزبيل باودركريمة مقاديرها:ملعقة زبدة وملعقة زيت3 ملاعق كبيرة دقيق ابيضكوب الا قليل حليب مبستر
- التحضير:اولا:تنظف فواكه البحر كل على حدة وتنقع في ماء بخل:للتخلص من الزفارةثانيا:تفصل اذرع الكابوريا:وتسلق في ماء مش كتيرهنستخدمها بعدين):نكهتها فظييييييييييييعة!!
- الطبخ:ثالثا:نسخن الزبدة,,ونشوح فيها البصلتين المقطعين وننزل بالاتنين ثوم المقطعين(ريحتهم تظهر بس مايخدوش لون)..رابعا:نضيف الحبهان,,ومستكة ان وجد وررق الغار وباقي البهارات:ونشوحهم بسيط بحيث تبدا رائحة بسيطة بالظهور:ثم ننزل بفواكه البحرخامسا:نستمر بتقليب فواكه البحر:وتشويحها دي خطوة مهمة جداااااااااااااا:لاكسابها نكهة التوابل:ونسيهم يستووا شوية في ميتهم(قبل ما ما المية تنشف:نضيف لتر ونص او اقل قليلا ماء مغلي(لكل كيلو فواكه بحر)سادسا:نغطيهاوتترك حتى تنضج(تظهر رائحتها الطيبة)سابعا:قرب النضج نكون بنحضر كريمة بيضاء:كالتالي:نسخن ملعقة زبدة مع ملعقة زيتوننزل بالدقيق ونقلبثم كوب الحليبونقلب على نار وسط,,لما تستوي:نصب الكريمة عالشوربة:وغلوة واحدة نقلب كده:ثم نطفي..وبالهنا والشفا
Thursday, November 13, 2014
طريقة عمل شوربة فواكه البحر السي فوود بالتفصيل
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment